Hur sköter jag mina Double H Boots?

 

Vi hoppas att du skall bli nöjd med dina nya boots och vi är säkra på att de kommer att hålla länge. Men vi vill be dig tänka på vissa saker, som kommer att förlänga livet på dina boots.

Även den bästa produkten kommer att gå sönder om den inte hanteras och vårdas på ett riktigt sätt. Om du behandlar dina boots som en slit och släng vara, kommer de att uppföra sig precis så. Till skillnad från flera enklare boots på marknaden, så är Double H Boots helt sydda och spikade från grunden. Det betyder att i princip kan hela stöveln plockas isär igen för reparation och sedan monteras ihop igen. 

 

Regelbunden rengöring och smörjning är viktigt för allt läder. Ofta räcker det med att rengöra bootsen med lite vatten eller borsta av dem ordentligt. Ibland kan det vara bra att ta till speciella lädervårdsprodukter för rengöringen. Följ då anvisningarna på förpackningen. Om du sköljt bootsen i vatten, låt dem torka långsamt och smörj dem sedan med en lämplig läderolja eller läderfett. Använd ej skokräm! Använd hellre fetter än oljor, då de tätar sömmarna bättre. Var noga med att kontrollera om fettet eller oljan du använder kommer att mörka lädret eller ej. Men detta berör egentligen bara hur du vill att dina boots skall se ut. Var dock noga med att alltid använda beprövade kvalitetprodukter för just boots. 

 

När du tar på dig bootsen, använd dragöglorna eller draghålen. Pressa ej ned foten i bootsen utan att göra detta., eftersom konstruktionen då pressas samman nedåt och slitaget ökar väsentligt.

När du tar av dig bootsen, använd en bra utformad stövelknekt. Använd inte trappan, en tröskel eller den andra foten. Detta medför att hälpartiet trycks inåt och utmattas i förtid. Det ökar även slitaget inne i skon.

 

Boots är utsatta för mycket slitage och vissa delar kommer att slitas snabbare än andra. Tänk på att det går snabbt och är billigt att byta de flesta slitdelarna i dina boots medan slitaget ännu är litet. Går det för långt kan det vara omöjligt att laga skon.

Utsatta delar är i synnerhet klacken samt alla sömmar, som kan nötas av sand- och lerpartiklar som kilar in sig i sömmarna. Dessa verkar där ungefär som sandpapper.

 

Det finns många duktiga skomakare runt om i landet. Använd deras yrkeskunnande och ge dina boots en liten service då och då. Dina boots kommer att tacka dig genom att fungera bättre och längre.