Western Boots och Western Hattar

Out in the West Out in the West

Få saker förknippas med Western lika mycket som den bredbrättade cowboyhatten och ett par rediga Cowboy Boots. Få produkter är samtidigt så personliga ägodelar som just hatt och boots. På sätt och vis är den arbetande Cowboyens liv ju faktiskt beroende av att dessa detaljer fungerar. Utan bra på fötterna kommer du inte långt och utan skydd för sol och blåst och regn fungerar inte huvudet så bra och då kommer man heller inte så långt.

Här i Sverige är vi inte så vana vid att bära hatt. De flesta köper cowboyhatt för att de behöver en till tävling, andra vill ha en praktiskt fritidshatt. Vi har därför valt att importera våra standard westernhattar från Twister och Double S. Dessa håller en bra kvalitet och håller sig på en prisnivå som de flesta tycker är OK. Men för de som verkligen använder hatt och vill ha"sin" hatt, erbjuder vi stycketillverkade och måttanpassade custom westernhattar från ingen mindre än Greeley Hat Works. Varje hatt tillverkas för hand och kommer att bli en kär följeslagare under många, många år. Ring oss vid intresse av detta.

Western Boots däremot är det många som kan tänka sig att använda och då har vi valt att importera produkter vi vet håller länge och fungerar bra på fötterna. Jag går sedan ca 30 år i princip endast i boots och har slitit ut ett antal par från många olika tillverkare under åren.  Och jag sliter boots! Genom tiderna mest nöjd har jag varit med de boots vi valt att importera. Double H!

Till skillnad från de flesta andra fabrikat, tillverkas Double H Western boots till stor del fortfarande i USA. Viss tillverkning ligger i Mexico och lågprismodellerna tillverkas i China. Vi har märkt att de klart bästa bootsen vad gäller styrka och reparationsbarhet tillverkas i USA. Riktiga skomakarna gillar dessutom att laga dessa, eftersom det finns något att arbeta i. De flesta chinaboots är tillverkade i få formsprutade delar som limmas ihop och kan inte lagas om de blir slitna eller något går sönder. Slit och släng helt enkelt. Det tycker inte vi är bra. Inte för ekonomin och inte för vår planet. Yrkesstoltheten bland hantverkarna på Double H anläggningen i USA är enorm och de verkar alla trivas mycket bra och är mycket stolta över vad de tillverkar. Vi har besökt produktionen och pratat med dem. Nu blir det bara boots från dem, för de kan sin sak. Dessutom arbetar de under faira villkor.