Milsta QH HB

.

MSF MSF
Weaver Weaver Leather

Vår huvudleverantör är Weaver Leather i Mt. Hope, Ohio. Vi är en av deras distributörer i Europa och vi hanterar främst Skandinavien. Alla våra återförsäljare har tillgång till Weavers huvudkatalog. Vi tar hem alla typer av produkter som Weaver har i sitt sortiment, vilket förutom färdiga produkter även innefattar läder, nylon, beslag och tillverkningsutrustning för den läderbearbetande industrin. Weaver ligger i hjärtat av Amish kulturen och merparten av deras produkter tillverkas vid den egna anläggningen som främst sysselsätter det lokala Amishfolket. Weaver Leather är otroligt välorganiserade och har en mycket högt ställd kvalitetsstandard på sina produkter. Deras ledord är att alltid överträffa förväntningarna och att alltid ställa kunden i centrum. Ett ledord de faktiskt verkar hålla sig till! Deras anställda ligger dem mycket varmt om hjärtat och därför ar arbetsvillkor och arbetsmiljö av den bästa sorten man kan finna i USA. Även deras produktion i andra länder kontrolleras för att säkerställa hög nicå på arbetsvillkor och miljö.

Diamond Wool Diamond Wool Pad Co

Diamond Wool Pad Co är ett familjeföretag beläget på USA:s östkust och specialiserat på pads. Men inte vilka pads som helst, utan det skall vara ull. Företaget har specialiserat sig på just ull och man tillverkar ett brett sortiment av pads för olika användningsområden och med olika typer av ull. I USA är företaget väletablerat och respekterat för sina högkvalitativa produkter, som naturligtvis tillverkas vid den egna anläggningen i Cumberland, USA och av råvara från USA, dvs all ull har amerikansk ursprung. Ull har en hel del naturliga egenskaper som andra försöker efterlikna med konstmaterial. Men hos Diamond Wool har man bestämt sig för att det är bättre för alla om man håller sig till ett naturmaterial. Från Diamon Wool har vi naturligtvis en hel del Weastern Pads, men vi har faktiskt även ordentliga klassika vojlockar i ren ull från dem.

Double H Double H

Double H Boots är en division av HH Brown. En av de sista stora tillverkarna av skodon som envisas med att behålla produktion i USA. I lilla Martinsburg i Pensylvania mellan böljande gröna kullar ligger deras tillverkning. Personalen är otroligt stolta över de produkter som tillverkas här och stämmningen är anmärkningsvärt bra. Fabriken är specialiserad på att kunna tillverka i princip vad som helst i sko och bootsväg och många mindre märken som vill ha high end kvalitetsprodukter "Made in USA" låter dessa tillverkas av HH Brown i just denna anläggning. Boots och skor tillverkas här från grunden, dvs verkligen allt görs här. Om man skyndar sig, tar det ungefär en dag för ett par boots att gå från urval av läder till färdig boot. Vi har räknat till över 60 steg i tillverkningen för att göra ett par Double H. Bootsens alla delar sys ihop, delvis med kraftig koppartråd för styrkans skull och naturligtvis ligger det riktiga stålshanks i sulan. Lim förekommer knappt alls. Klackar och suldelar spikas. Detta gör att ett par USA tillverkade Double H boots faktiskt kan plockas isär, delar bytas och sättas ihop igen. En dröm för varje skomakare. 

Double Diamond Double Diamond Halter Co

I Bozeman, Montana, ligger Double Diamond Halter Co. Företaget specialiserar sig på reprodukter för arbetande cowboys och professionella tränare, eftersom det är den bakgrunden ägaren och grundaren av företaget har.  Kontakten till verkligheten är påtaglig och många att USA:s toppnamn inom hästvärlden använder och rekommenderar deras produkter. Många är personliga vänner till ägaren. Legenden Ray Hunt använde produkterna liksom Buck Brannaman och Peter Campbell. Buck har t.o.m. en egen serie produkter från Double Diamond.

Alla Double Diamonds produkter tillverkas för hand hos företaget i Bozeman.

Schaefer Schaefer Ranch Wear

Schaefer Ranchwear är en liten tillverkare med mycket högt ställda kvalitetsambitioner. Alla plagg tillverkas i USA och endast råvaror från USA används. Företaget anser att eftersom man är en amerikansk tillverkare, så skall man använda amerikanska resurser. Naturligtvis är det lite dyrare att arbeta på detta sättet, men i gengäld har man full kontroll på alla led och kan hålla en betydligt högre kvalitet. En ranchcowboy har inte lust eller råd att byta plagg som går sönder eller slits fort. Ute i verkligheten måste grejorna hålla. Schaefer testar även alltid sina nya modeller på arbetande cowboys för att få ordentlig feedback och synpunkter på förändringar. Med ett Schaefer plagg har man alltid skaffat sig ett original.