Att dela med sig av kunskap är en viktig del i vår verksamhet. Westernsegmentet är litet i vår del av världen, men tilldrar sig ett stort intresse. Tyvärr är kunskapen om produkterna både vad gäller användning och egenskaper ofta bristfällig. Westernprodukter marknadsförs numera genom en lång rad kanaler, men i regel har säljarna ingen eller mycket lite kunskap att erbjuda som hjälp. Om man letar, kan man naturligtvis hitta en del information, men för att underlätta informationssökandet har vi skapat en avdelning på vår sida, där vi vill försöka förmedla lite information, tips och annat. Ibland är det egna texter, ibland länkar till anna plats eller korta instuktionsfilmer. En av våra huvudleverantörer, Weaver Leather, har lagt ner en hel del energi på att skapa korta filmer som skall hjälpa kunderna och några av dessa finns här. Vill man se mer av Weavers material, så finns det HÄR.

Western Pad

Pad Westernpad

Paden är en viktig detalj under sadeln, kanske viktigare än många tror. Men vad är det man skall tänka på.

Klicka HÄR så får du reda på mer.

Weaver filmer om pads

Westernsadlar och tillbehör

Sadlar Sadlar

Sadlarna har en lång historia och det finns mång asom undrar överpassform, storleksangivelse och olika typer av westernsadlar. Vi har gjort en sammanställning som även inkluderar ett historiskt perspektiv. Du hittar den HÄR.

Filmer om sadeltillbehör

Läder till tyglar, huvudlag mm

Läder Full Hide

Mycket när det gäller utrustning handlar ju om läder. Men läder är ju naturprodukt med mycket olika egenskaper beroende på från vilket djur det kommer, vilken del av djuret och hur det är garvat och bearbetat. Vi har försökt skall försöka bena ut begreppen lite , men texten är inte riktigt klar ännu. Ring oss gärna annars. Under tiden kan ni hitta lite om olika typer av läder hos Weaver HÄR

Weaver film om läder i tyglar

Bett och betsling Bett och bettsling

Inom westernridningen förekommer olika typer av betsling. En hel del bettlösa alternativ och en hel del oliak typer av bett, som de flesta aldrig stött på tidigare. Vi har försökt samla en del information inom detta området för att ge en grunläggande förståelse för alternativen. Du hittar våra egna texter HÄR.

Weaver film om övergångsbett