Välkommen till vår sida för Westernutrustning, Ranchliv & American Workwear

Här hittar du rejäla produkter som är testade och framtagna för verkligheten way out west. OBS! Om du använder mobilversionen av sidan , måste du trycka på menysymbolen uppe till vänster. Tryck sedan gärna på pilarna istället för texten i menyerna då detta är lättare att navigera med.

Viktig information till våra kunder gällande Covid-19
Vår gårdsbutik är öppen som vanligt, men vi är tacksamma om ni föraviserar ert besök hos oss, så att vi får möjlighet att se till att endast ett fåtal besökare är i butiken åt gången. Vi tillhandahåller skyddshandskar som vi uppmanar er att använda under besöket. Även om kortbetalning naturligtvis fungerar, ser vi gärna att våra kunder använder SWISH om detta är möjligt. Ni är varmt välkomna, men låt oss följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Milsta QH HB är ett företag som specialiserat sig på att importera och distribuera det mesta som hör Ranchlivet till, dvs westernutrustning och horsemanshiputrustning, westernboots och work boots, american workwear, ranchkläder, livsstilsprodukter och naturligtvis cowboyhattar . Vi har valt ut några av de bästa tillverkarna i USA för att säkerställa att du som kund får en produkt som verkligen håller måttet. Dessutom står vi alltid till tjänst med råd och hjälp. Vi är själva användare av den westernutrustning och workwear vi importerar och ser det som en självklarhet att hålla oss välinformerade om produkternas egenskaper, användning och inte minst tillverkning.

På denna sida finns ett urval av produkter som vi importerar. Bland dessa kan nämnas

 Westernträns, westernpads, westerntyglar, westernbett mm från Weaver Leather. Vi arbetar även med hela deras sadelmakeri tillbehör och deras produkter för visning och hantering av kreatur, som show sticks, visningsgrimmor etc.

Repgrimmor, Mecates, lasso mm från Double Diamond Halter Co

Westernpads från Diamond Wool Pad Co

WesternBoots och Cowboy Boots från Double H Boots och Carolina Boots

Ranchwear, Ranchkläder från Schaefer Ranchwear

American workwear inklusive hängselbyxor från Key Industries

Oljerockar och läderhattar från Bushfire

Standard westernhattar från Twister Hats i både filt och strå.

Custom westernhattar av högsta kvalitet från Greeley Hat Works.

Arbetshandskar och hjortskinnshandskar från HDX och en del även från Watson Gloves

Westernsadlar, i synnerhet Wade sadlar från McCall Saddle Co

Vi har även westernbett och westernsporrar från Jeremiah Watt

Dessutom finns det böcker, tränings dvd och heminredningsdetaljer samt en del riktig cowboymusik.

Vi hoppas du skall finna en återförsäljare i din närhet som gärna säljer dessa produkter. Titta i vår lista. Om du inte hittar någon lämplig, kan du gärna använda webshops funktionen på denna sida.

Hör gärna av dig om du inte hittar det du söker!

Om du är intresserad av att bli återförsäljare, gå direkt till Kontakt rubriken och skicka oss ett meddelande eller ring helt enkelt.

Nyhetsflöde

 • Höstlig Jacka från Schaefer

  Höstlig Jacka från Schaefer

  Nu kommer det en ny jacka från Schaefer Outfitters som  ser till att du håller dig torr när höstrusket drar in. Helt tillverkad i USA naturligtvis.

  Läs mer…
  2020-09-23 08:23
 • Nya kraftiga flaneller för hösten

  Nya kraftiga flaneller för hösten

  Ny har höstens nya skjortor i riktigt kraftig och behaglig bomullsflanell från Polar King /Key kommit in. En av dem är dessutom fleecefodrad för extra värme.

  Läs mer…
  2020-09-06 08:49
 • Nu har de äntligen anlänt!

  Nu har de äntligen anlänt!

  Våra nya damboots från Corral har nu kommit in och finns att prova i vår gårdsbutik och kan beställas i webshoppen. Det är en liten serie som kommit in och de är tillverkade speciellt för våra krav, med bl.a. extra gummisula för att klara vårt väder. Corral Boots är kända för sitt hantverk och designer som sticker ut lite.

  Läs mer…
  2020-08-30 07:54
 • Stripes are back!

  Stripes are back!

  Vi har haft en del förfrågningar på den klassiskt randiga hängselbyxan. Nu tar vi steget och utökar vårt lagersortiment med just den versionen. Materialet är annars samma kraftiga 12 oz bomullsdenim som i original otvättat utförande.

  Läs mer…
  2020-08-14 10:09
 • Än är sommaren inte slut!

  Än är sommaren inte slut!

  Ny stråhatt med lite mer attityd från Twister i 10X kvalitet.

  Läs mer…
  2020-08-13 15:20
 • There is a new Tough Kid in Town!

  There is a new Tough Kid in Town!

  Nu har en ny damstövel från Double H anlänt. Tillverkad i USA på det hantverksmässiga sättet. Riktiga råvaror, riktig sömnad och spikning som sig bör för att det ska hålla länge. En liten tuffing.

  Läs mer…
  2020-08-01 18:42
 • As Tough as a Cowboy can get

  As Tough as a Cowboy can get

  Schaefer Ranchwear har alltid varit i en klass för sig själva. Envist fortsätter de tillverka högkvalitativa kläder för arbetande cowboys, made in USA. Distinkt stil och kvalitet förenade i utomordentliga plagg. Här deras RangeWax Drifter

  Läs mer…
  2020-07-14 09:09
 • Sätt lite färg på tillvaron

  Sätt lite färg på tillvaron

  Nya herrboots från Double H i Ropermodell. Traditionellt hör färg hemma på westernboots, men vi är ju lite försiktiga hos oss. Men, nu har vi tagit hem en modell med skaft i en försiktig, men elegant röd nyans.

  Läs mer…
  2020-06-24 08:31
 • EcoLuxe Repgrimmor

  EcoLuxe Repgrimmor

  Nästa produktgrupp i Weavers EcoLuxe serie, dvs högkvalitativa produkter baserade på miljövänlig och hudvänlig bambufiber, är regrimmor med passande ledrep.

  Läs mer…
  2020-06-18 08:46
 • Vårtider-Arbetstider-Workwear time

  Vårtider-Arbetstider-Workwear time

  Nu kommer det ännu en version av hängselbyxa in i sortimentet. Vi provar med en tvättad version av den populära originalversionen.  Rejäla snickarbyxor i klassiskt snitt utan plast eller resårer. Tested by time and the american worker! Original Key.

  Läs mer…
  2020-05-14 08:05

Fler nyheter