Nyheter på pad och showfilt fronten

Nyheter på pad och showfilt fronten

I år kommer det flera nyheter från Weaver. Naturligtvis nya färger och mönster på befintliga modeller, men även helt nya pads. Några nya innovationer, några med traditionella materialval i ny tappning.

Weaver fortsätter utvecklings och förbättringsarbetet på sin egna Synergy serie. Nytt för i år är att man ersatt den ortopediska filten mot samma ullfilt som man introducerade i nya pads förra året. Materialet har fungerat så bra att det används mer generellt numera. Dessutom finns en ny medlem i Synergy familjen. Man har observerat att hos flera hästar sker det en förhöjd kompression och nedbrytning av materialet i mitten av paden. Detta skapar i förlängningen fickor där stötdämpningen och avlastningen fungerar sämre. Genom att skapa ett konturerat EVA-ilägg, som dessutom är aningen tunnare just i mitten, skapas en pad som blir mera jämn när hästen arbetar och slitaget i mitten minskar, varvid padens funktion förbättras. Även denna modell har den fina kanalen som finns längs med ryggraden och som garanterar full frihet och ventilation där.

Ny är även en konturskuren Ullfiltspad med konturskuren Showfilt ovanpå. Ligger snyggt och fungerar fint mot hästen pga ullens unika egenskaper.

Nyheter också på Showfilt-sidan. 3 nya vändbara Showfiltar i ull i det större 34x38 formatet. Båda sidorna har olika färger. Man får i princip två filtar i en!

Du hittar pads här. Och Filtar här.

2019-01-24 10:43