Ny pad från Weaver i kanonkvalitet

Ny pad från Weaver i kanonkvalitet

Weaver har nu släppt sina nya pads med F10 merinoullfilt mot hästen. F10 kvalitet på ullfilt betyder att mycket höga krav ställs på renhet och brottgräns på fibrerna. F10 skiktet har dessutom en överlägset bra fuktupptagningsförmåga.

Paden är konturskuren och har kraftiga slit- och ryggåsläder. Naturligtvis tillverkad i USA.

När man talar ullfiltspads, så är det mycket stor skillnad på vilket material som används. Ullen kan blandas med andra fibrer i varierande grad och ullen i sig kan endera vara ny eller återanvänd från andra processer. Ullenfilten klassificeras dessutom för att tala om bl.a. hur ren den är och vilken brottgräns den har. När det gäller pads, så är ren, ny ull som regel betydligt mjukare mot huden än blandningar och återvunnen. Dess brottgräns är också högre och det betyder t.ex. att stryktåligheten och därmed livslängden är högre resp. längre. I Weavers nya F10 pads, ligger ett ullfiltslager mot hästen som är tillverkat av ny merinoull av F10 kvalitet. Detta är en mycket hög kvalitet!

Materialet har dessutom en mycket hög fuktabsorbtionsförmåga och kan ta upp ca 20 ggr sin egen vikt i fukt. Eftersom vi strävar efter att hålla hästens rygg så torr som möjligt är detta naturligtvis ett stort plus.

Se mer här.     

2019-09-29 17:55