Benskydd och lindor

Prodigy 2017 Prodigy 2017

Weavers egna unika benskydd, Prodigy serien, vänder sig till dig som vill ha en kvalitetsprodukt som verkligen håller måttet. Professionellt utprovad för att ge din häst bästa passform och stötupptagning. Dynamic Sling systemet skonar hästens rörelseapparat effektivt när hästen som mest behöver det. Till skillnad från flera andra benskydd är Prodigy skydden konstruerade av två samverkande material. Lite dyrare produktion, men det ger resultat. Stötabsorberande EVA som följer konturerna i kombination med behagligt neoprene. Till Prodigy benskydden används dessutom kalkstensbaserad neoprene istället för vanlig petroliumbaserad neoprene. Detta ger inte bara en slitstarkare och behagligare produkt, den har desstom mindre negativ miljöpåverkan än den petroliumbaserade. Stretch i bindslena för stabil och eftergivlig passform. Högkvalitativa material för att säkra lång livslängd. Tvättas för hand med milt tvättmedel. Lufttorkas. Ger genom sin konstruktion en automatisk kylning av benet.

Läs mer om dem genom att klicka här.

Set om 1 par. Finns i :

Small (25 cm runt kotan, 23 cm total höjd),

Medium (28 cm runt kotan, 25 cm total höjd)

Large (30,5 cm runt kotan, 28 cm total höjd)

Set om 2 par (4-pack) finns också och består då av 1 par medium och 1 par large (= medium Bak).

Prodigy Original

Synergy Sport när det skall vara lite mer

Hur du sätter på Prodigy Performance boots

Benlindor i 4-pack

Prodigy Guardian, det kompletta skyddet!

Prodigy Guardian Prodigy Guardian 360 protection
Prodigy Prodigy

Nya Synergy Guardian är framtagna för att kombinera en redan utmärkt stödjande och stötupptagande funktion med ett effektivt runtomskydd mot slag och annan fysisk inverkan, vilket normala benskydd helt saknar. Ett helt nytt och pantentsökt skyddslager av en mycket flexibel polymer omger hela benet och effektivt tar upp stötar och slag som annars skulle kunna leda till skador. Mycket användbart vid unghästträning, boskapsgrenar och Reiningträning t.ex. Benskydden finns i 6 olika färger och i storlekarna Medium och Large. Observera att skydden är utvecklade för frambenen, där skador genom yttre påverkan är störst. Till Synergy Guardian används dessutom kalkstensbaserad neoprene istället för vanlig petroliumbaserad neoprene. Detta ger inte bara en slitstarkare och behagligare produkt, den har desstom mindre negativ miljöpåverkan än den petroliumbaserade.

Mått enligt följande:

Medium: Kota 25 cm, höjd 25 cm

Large: Kota 28 cm, höjd 28 cm 

MD SYNERGY GUARDIAN BOOTS, BK

Weaver Synergy Guardian Benskydd

Bell Boots

Passande till Prodigy serien finns Bell Boots tillverkade i 25200 Ballistisk nylon. Dessa vrider sig ej och skyddar mycket effektivt hovens känsliga delar. Innanför den extremt starka ballistiska nylonen ligger ett stötabsorberade neopreneskikt. Dubbla kardborreknäppningar av den stabilare sorten säkrar även vid hård användning. Storlekarna fungerar på samma sätt som Performance boots till vänster. Set om 1 par i Small, Medium eller Large.

Hur du sätter på dina Bell Boots