För Westernhästen och andra som vill ha lite extra

Bildnamn Amish Quality

Merparten av våra produkter för hästen kommer från Weaver Leather i Ohio, USA. Produkterna vänder sig både till westernhästen och hästar i allmänhet. Weaver är ledande när det gäller att tillverka jämn och mycket hög kvalitet. Weaver ligger i hjärtat av Amishområdet och de flesta som arbetar på företaget tillhör Amishfolket.

Weaver har genom idogt kvalitetsarbete skaffat sig en unik position på den amerikanska marknaden och är idag ledande när det gäller produkter för i synnerhet westernhästen. Merparten av alla produkter utvecklas och tillverkas vid anläggningen i Ohio, där man är mycket engagerad i samhällets utveckling och är mycket måna om sina anställda. Företaget tillverkar även läderbearbetningsverktyg och maskiner, som används i den egna verksamheten. Man tillhandahåller och säljer dessutom läder, nylon och beslag till andra läderbearbetande företag i hela världen.

Weaver är måna om att utveckla företaget så att man behåller en ledande roll, vilken sker genom att samarbeta med erkänt kompetenta tränare, som. t.ex. Stacy Westfall, Ken McNabb mm. eller genom att göra välvalda inköp av intressanta företag, som t.ex. eZall med sina miljövänliga biobaserade vårdprodukter, eller RidersRasp med ergonomiska hovvårdsprodukter.   

Ride the Brand®

It's a Way of Life

Double Diamond Often imitated, never duplicated

En längtan att se vad som fanns västerut, drev unge Herr Melniker från USA:s östkust först till Colorado och sedan till Wyoming och Montana. Först skulle han bli snickare, men det blev Cowboy. Han utbildade sig till hovslagare och beslöt sig senare att läsa Ranch management. Under Cowboy och hovslageriåren knöt han repgrimmor åt sina arbetskollegor och vänner. Många av dessa är idag stora tränarprofiler i USA och har lärt sig uppskatta hans produkter. Populariteten spreds och studierna kunde senare delvis finansieras genom att han knöt och sålde repgrimmor på fritiden. I brist på andra lämpliga jobberbjudanden efter studierna, startadde han helt enkelt Double Diamond Halter Co som snabbt blev det ledande företaget inom detta området.

En viktig del i det hela är naturligtvis att det finns en gedigen kunskap om hur dessa produkter skall användas i verkligheten och under delvis extrema förhållanden.

Kontakten till verkligheten finns där hela tiden, då familjen föder upp Quarterhästar och numera inte så unge Herr Melniker fortfarande tränar och utbildar hästar.

Vi importerar samtliga produkter från Double Diamond, och har alltid en stor sortering av deras olika repgrimmor och arbetsrep i lager.